جاودانگی با معنای زندگی ناسازگار است؟

به گزارش شهر ورزش، خبرنگاران/قم کتاب جاودانگی و معنای زندگی نوشته سیده زینب مهریان پور به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

جاودانگی با معنای زندگی ناسازگار است؟

کتاب جاودانگی و معنای زندگی اثر سیده زینب مهریان پور و زیر نظر محمد محمدرضایی به همت مؤسسه بوستان کتاب در 176 صفحه منتشر شد.

عمده بحث متفکران و متدینان بر سر اثبات یا بیان نحوه جاودانگی بوده است اما تا پیش از دوران نو درباره مطلوبیت و آثار و پیامدهای باور به جاودانگی کمتر صحبت شده است. در دوران نو بارونق گرفتن مکاتب و نظریات نو فلسفی در قلمرو فلسفه اخلاق و غیر آن، مانند نظریه فایده گرایی در فلسفه اخلاق و جریان کارکردگرایی یا پراگماتیسم، بحث درباره مطلوبیت و پیامدهای یک باور اهمیت فراوانی پیداکرده است. امروزه بحث از پیامدهای اعتقاد به جاودانگی، به میزان اثبات جاودانگی اهمیت دارد.

این کتاب به عنوان جاودانگی به معنای زندگی (با تأکید بر دیدگاه برنارد ویلیامز) بر آن است تا با رویکردی فلسفی به نقد و آنالیز نسبت به ناسازگاری میان جاودانگی و معنای زندگی از منظر فیلسوف بریتانیایی، برنارد ویلیامز بپردازد؛ به بیان دیگر، این پژوهش را اگر نتوان کوششی در جهت اثبات ضرورت و سازگاری جاودانگی بامعنای زندگی تلقی کرد، دست کم می توان کوششی در راستای نفع ناسازگاری جاودانگی و معنای زندگی در نظر گرفت.

دلایل این کتاب در تحقیق این موضوع، در مرحله نخست، معروفیت و موردتوجه بودن مقاله و استدلال برنارد ویلیامز درباره نامطلوبیت طی یک زندگی جاودانه و نامعقولیت اعتقاد به آن در بعضی نظریات جهان غرب بوده است. این در حالی است که در سنت ما و در فلسفه اسلامی، آنچه در باب ارتباط و نسبت میان جاودانگی و معنای زندگی مورد آنالیز و توجه قرار می گیرد، صرفاً اقامه ادله ای بر اثبات جاودانگی و مقبولیت اعتقاد به آن، با توجه به شرایط زندگی فانی است.

ادله ای مانند عدم امکان تحقق کامل عدالت در جهان، وجود شرور در این زندگی فانی و جبران آن شرور خصوصاً در کتاب های کلامی، به تفصیل موردبحث قرارگرفته است.

در باب ضرورت پرداختن به این موضوع خاص ذکر این حقیقت نیز خالی از فایده نیست که در آثار فارسی، اعم از ترجمه ها و تألیف ها خلأ چشمگیری در پرداختن منصفانه و همه جانبه به ارتباط جاودانگی و معنای زندگی به چشم می خورد.

این تحقیق بر آن است تا ضمن بیان استدلال ویلیامز مبنی بر ناسازگاری جاودانگی بامعنای زندگی، به نقد دیدگاه او بپردازد.

ساختار اثر

این اثر در چهارفصل تهیه و تنظیم شده است: در اثر مذکور کوشش شده تا در فصل اول، مفاهیم محوری در استدلال برنارد ویلیامز، مانند جاودانگی، معنای زندگی، ملال و مرگ و امیال تعریف شوند، زیرابه تبیین بهتر از استدلال ویلیامز یاری خواهند کرد.

نویسنده در مورد فصل دوم آورده است: در فصل بعدی، مفاهیم بنیادین مطرح شده در فصل اول را با توسعه و بسط بیشتر و با تکیه بر اندیشه های ویلیامز بازشناسی خواهیم کرد تا تعاریف و دیدگاه های وی در مورد این مفاهیم روشن گردد و موقعیت وی در جغرافیای بحث تعیین گردد.

فصل سوم به بیان استدلال ویلیامز مبنی بر نفی ضرورت جاودانگی برای معناداری زندگی و در نظر گرفتن جاودانگی به عنوان عاملی برای بی معنایی زندگی می پردازد. در این فصل دیدگاه برنارد ویلیامز درباره نا مطلوبیت زندگی جاودانه و اعتقاد به آن، تقریر و تبیین می گردد.

در فصل چهارم، ادله و اصطلاحات تخصصی موجود در استدلال ویلیامز نقد و آنالیز می گردد، به بیانی دیگر، می توان این فصل را دفاع سازگاری جاودانگی بامعنای زندگی در نظر گرفت.

علاقه مندان جهت خرید اینترنتی این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 15 بهمن 1400 بروزرسانی: 15 بهمن 1400 گردآورنده: mescitysport.ir شناسه مطلب: 630

به "جاودانگی با معنای زندگی ناسازگار است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاودانگی با معنای زندگی ناسازگار است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید