مهم ترین دلایل شارژ نشدن گوشی و راه های رفع کردن آن ها
به گزارش شهر ورزش، شارژ نشدن موبایل، یکی از مسائل اساسی است که محتمل است دارندگان گوشی های هوشمند با آن روبرو شوند. این معضل می تواند از شارژر، خود دستگاه یا حتی برنامه های نصب شده روی آن باشد. در مطلب پیش رو به مهم ترین دلیل های بروز پدیده مذکور و نحوه رفع کردن آن ها خواهیم پرداخت.
شارژ نشدن موبایل می تواند به دلایل گوناگونی رخ بدهد که بعضی از آن ها به سادگی به وسیله کاربران قابل حل هستند.
شارژ نشدن موبایل، یکی از مسائل اساسی است که محتمل است دارندگان گوشی های هوشمند با آن روبرو شوند. این معضل می تواند از شارژر، خود دستگاه یا حتی برنامه های نصب شده روی آن باشد. در مطلب پیش رو به مهم ترین علت های بروز پدیده مذکور و نحوه برطرف کردن آن ها خواهیم پرداخت.
مهم ترین علت های شارژ نشدن موبایل چیست؟
عدم شارژ گوشی یا تبلت، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که برطرف بعضی از آن ها، نیازمند مراجعه به فرد متخصص خواهد بود. با این حال، پیش از رفتن به تعمیرکار، بهتر است دلایل اصلی شارژ نشدن موبایل را آنالیز کنید تا از تحمیل هزینه اضافی، جلوگیری نمایید.
1. استفاده از شارژر نامناسب
امروزه بسیاری از سازندگان گوشی های هوشمند، شارژر را از جعبه بعضی محصولات خود حذف نموده اند. همین مسئله، موجب شده است تا کاربران در یافتن شارژر مناسب، دچار سردرگمی شوند و گاهاً از شارژر نامتناسب با گوشی یا تبلت خود استفاده کنند.
اگرچه در اغلب اوقات، استفاده از چنین شارژرهایی، تنها موجب افزایش زمان شارژ مجدد باتری می شوند؛ اما در بعضی موارد محتمل است به طور کلی از شارژ دستگاه جلوگیری به عمل آورد. بعلاوه استفاده از شارژر نامناسب، احتمال آسیب به باتری و کاهش عمر مفید آن در بلند مدت را در پی خواهد داشت.
2. گرفتگی درگاه شارژ گوشی
تجمع گرد و خاک در درگاه شارژ، یکی دیگر از دلایلی است که می تواند موجب شارژ نشدن موبایل گردد. این مسئله معمولاً به علت قرار گرفتن گوشی در جیب یا کیف به مرور زمان رخ می دهد و اجسام کوچک خارجی، جلوی اتصال صحیح سیم شارژر را می گیرند.
با استفاده از یک ذره بین و چراغ قوه، می توانید درون درگاه شارژ دستگاه خود را آنالیز کنید. برای خارج کردن اجسام یا تمیز کردن گرد و غبار هم، می توانید از خلال دندان، برس های کوچک یا دستگاه دمنده استفاده نمایید. توصیه می گردد از وارد کردن اشیاء نوک تیز فلزی به داخل درگاه شارژ، خودداری نمایید؛ زیرا می تواند موجب بروز مشکل برای اتصالات گردد.
3. کابل یا شارژر معیوب
آسیب به کابل شارژ، یکی از دلایل رایج برای شارژ نشدن موبایل است که معمولاً به صورت ناگهانی رخ می دهد. گاهی اوقات، آسیب به سیم شارژ در ظاهر هم تعیین است؛ اما در بعضی موارد هم ممکن است کابل کاملاً سالم به نظر برسد. امتحان کردن یک کابل دیگر با همان شارژر، معمولاً آسان ترین روش برای تشخیص مشکل گفته شده، خواهد بود.
اگر دستگاه شما از شارژ بی سیم پشتیبانی می نماید، بهتر است آن را با یک شارژر بی سیم هم امتحان نمایید تا نسبت به معیوب نبودن خود گوشی، اطمینان کسب کنید. اگر از سلامت کابل مطمئن هستید، بهتر است به سراغ آداپتور های دیگر یا آنالیز درگاه USB آداپتور فعلی بروید.
4. شارژ نشدن موبایل به علت ورود آب به آن
با وجود این که بسیاری از گوشی های امروزی، ضد آب هستند؛ اما در معرض آب قرار گرفتن می تواند از پر شدن مجدد باتری جلوگیری کند. در چنین حالتی معمولاً اندازه کمی آب در درگاه شارژ باقی می ماند و دستگاه با تشخیص اتوماتیک رطوبت، فرایند شارژ را به دلایل ایمنی، متوقف می سازد. گوشی های دارای حسگر رطوبت، پیغام هشداری را در مواقع گفته شده، نمایش می دهند. با استفاده از باد گرم ملایم یا فوت کردن در درگاه USB، می توانید این مشکل را تا حدودی برطرف نمایید.
5. آسیب جدی به باتری
گاهی اوقات باتری، امکان پر شدن مجدد را ندارد و به همین علت با شارژ نشدن موبایل، روبرو هستیم. این مشکل می تواند به علت قدیمی بودن باتری یا آسیب به آن اتفاق افتاده باشد. در اغلب اوقات، آسیب به باتری در مرور زمان رخ می دهد و پیش از خاموش شدن دائمی آن، باید علائمی مثل کاهش ظرفیت شارژدهی یا گرم شدن بیش از حد را مشاهده نموده باشید.
باد کردن باتری یا نشت مایعات از آن، یکی دیگر از معیار های آسیب به آن است که می تواند با خطرات جدی همراه باشد. توصیه می گردد در چنین شرایطی جداً از دستکاری گوشی خودداری کنید و آن را به یک مرکز تعمیر ببرید. به یاری برنامه های مدیریت باتری، می توانید سلامت باتری دستگاه خود را کنترل کنید. برای مشاهده عناوین محبوب در این زمینه، به مطلب جعبه ابزار: معرفی برترین برنامه های پایش و تست عملکرد باتری دستگاه های اندرویدی مراجعه کنید.
6. مشکل نرم افزاری گوشی
در موارد معدودی، محتمل است مسائل نرم افزاری موجب شارژ نشدن موبایل شده باشد. این حالت در شرایطی که رام جدیدی نصب نموده باشید یا به تازگی دستگاه را آپدیت نموده اید، محتمل تر است. گاهی اوقات هم باگ های سیستمی می تواند از پر شدن مجدد باتری جلوگیری کند که معمولاً با ریست، برطرف می گردد. برای اطلاعات بیشتر، می توانید به مطلب آموزش ریست فکتوری برند های مختلف گوشی موبایل مراجعه کنید.
7. تداخل عملکرد برنامه ها
بعضی از برنامه های سنگین می توانند موجب مصرف شدید باتری همزمان با شارژ شدن آن شوند. در چنین شرایطی، در کنار افزایش دمای دستگاه که می تواند به باتری آسیب بزند، با شارژ نشدن موبایل یا کاهش سرعت آن هم روبرو خواهید شد. برای برطرف مشکل، می توانید برنامه های پرمصرف که در پس زمینه اجرا می شوند را محدود کنید یا اپ های بدون استفاده را ببندید.
منبع: دیجیاتو
منبع: فرادید