ونیر کامپوزیت چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

به گزارش شهر ورزش، ونیر کامپوزیت چیست؟ ونیر کامپوزیت یا فیسینگ رفع کردن نامنظمی ها، زردی ها و بستن فواصل بین دندان ها تنها در یک جلسه است. در این روش کامپوزیت به صورت لایه ای همرنگ دندان ها بر روی دندان ها محکم می گردد.

ونیر کامپوزیت چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

خبرنگاران | سرویس سلامت - چقدر با راه های ترمیم دندان آشنایی دارید؟ یکی از راه های سریع، مقرون به صرفه و محبوب برای زیبایی دندان ها ونیر کامپوزیت است. آیا می دانید ونیر کامپوزیت چیست؟ چه مزایا و معایبی دارد؟ آیا شما هم به فکر افتاده اید لبخندتان را در خاطر افراد ثبت کنید؟ در این مقاله می خواهیم شما را با ونیر کامپوزیت به صورت کامل آشنا کنیم و گزینه ای برای زیباسازی دندان هایتان به شما معرفی نماییم.

ونیر کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت ونیر روشی اصلاحی و زیبایی محسوب می گردد که در آن لایه ای محافظ بر روی مینای دندان قرار می گیرد و به صورت مستقیم این لایه توسط اشعه روی دندان ها چسبانده می گردد. کامپوزیت یک ماده ترمیم همرنگ دندان بوده یا همان مواد سفید رنگی هستند که با آن داخل دندان ها را پر می نمایند. در واقع کامپوزیت تشکیل شده از مواد زمینه ای ترکیبی با ذراتی به نام فیلر که وجود همین ذرات استحکام بالایی به آن بخشیده است.

کامپوزیت ونیر ترکیبی خمیری شکل است که تحت تابش نور در طول موج خاص سفت و سخت خواهد شد. پس از اینکه سفت شد آن را به یاری پولیش دادن، به شکل مناسب دهان درمی آورند که وقتی در دهان نهاده شد بقیه دندان ها را درگیر نکند. کامپوزیت ونیر برای مواقعی استفاده می گردد که دندان های بیمار پوسیدگی نداشته باشند، زیرا انجام کامپوزیت ونیر بدون احتیاج به تراش دادن و لابراتوار و در عرض یک یا دو جلسه به شما نتیجه دلخواه را می دهد.

کاربرد ونیر کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت همرنگ دندان به صورت لایه ای روی دندان ها نهاده شده و توسط ونیر محکم شده و توسط پزشک ماهر فرم دهی می شوند و در موارد زیر کاربرد دارد:

  • ترمیم دندان های شکسته
  • تغییر رنگ دادن دندان ها
  • بلند کردن طول دندان های ساییده شده
  • پر کردن دندان های خالی
  • اصلاح طرح لبخند

بیشتر بدانید: اصلاح طرح لبخند طراحی لبخند با روش کامپوزیت ونیر

فرق کامپوزیت ونیر با لمینت سرامیکی چیست؟

  • لمینت دندان سرامیکی با پرس و تراش دادن دندان به اندازه نیم میلی متر از قسمت جلوی دندان انجام می گردد ولی کامپوزیت ونیر بدون تراش دهی است.
  • تراش دهی دندان در لمینت سرامیکی قبل از قالب گیری دندان به منظور دقیق بودن قالب گیری انجام می گردد در حالی که کامپوزیت ونیر احتیاجی به قالب گیری ندارد.
  • لمینت سرامیکی به زمان بیشتری جهت آماده سازی قالب دندان توسط لابراتوار احتیاج دارد حال اینکه ونیر کامپوزیت در یک یا دو جلسه انجام می گیرد.
  • کامپوزیت ونیر هزینه کمتری نسبت به لامینیت سرامیکی دارد.

مزایای ونیر کامپوزیت چیست؟

  • در این روش دندان ها تراش داده نمی شوند و آسیب کمتری می بینند.
  • این روش دارای ماندگاری طولانی مدت است. در واقع اگر به هر دلیلی مراقبت های لازم صورت نگیرد و کامپوزیت شکسته و یا دچار پریدگی جزئی گردد به راحتی ترمیم شده و همانند قبل می گردد.
  • از مزایای دیگر ونیر کامپوزیت تنوع رنگی است که در این روش وجود دارد و بیمار می تواند بهترین رنگ و مناسب ترین رنگ را برای دندان های خود انتخاب کند.
  • در روش کامپوزیت ونیر لایه ای بسیار نازک بر روی دندان ها قرار می گیرد و با توجه به نازک بودن این لایه برای طبیعی جلوه دادن دندان ها احتیاجی به تراش دادن لایه بیرونی آن ها نیست.

معایب ونیر کامپوزیت چیست؟

  • از معایب آن این است که به صورت مرتب باید به دکتر مراجعه و همچنین روکش ها را برای هرچند وقت یکبار عوض کرد.
  • به مرور زمان کامپوزیت ونیر ها تغییر رنگ می دهند.

چه کسانی نمی توانند ونیر کامپوزیت انجام دهند؟

  • کسانی که سایش شدید دندان دارند.
  • افرادی که ازعادت های دهانی مثل دندان قروچه رنج می برند.
  • افرادی که به بهداشت دهان و دندان توجه نمی نمایند.
  • بیمارانی که دندان هایی شدیدا به هم ریخته دارند.

روش کار ونیر کامپوزیت چیست؟

متخصص ابتدا سطح دندان ها را تمیز می نماید. سپس به جرم گیری دندان می پردازد که برای کار گذاشتن روکش ونیر سطحی تمیز را فراهم کند. در مرحله بعد دندان ها توسط دندانپزشک از بزاق یا رطوبت پاک، خشک و تمیز می شوند و از طریق مواد اسیدی متخلخل شده تا چسبیدن ونیر کامپوزیت به سطح دندان راحت تر صورت گیرد. در آخر چسب مخصوص را بر سطح دندان استفاده می نمایند و مواد خمیری شکلی که به عنوان کامپوزیت ساخته می گردد و همرنگ دندان هاست بر روی سطح خارجی دندان ها قرار داده شده و توسط پزشک به آن ها فرم داده می گردد. سپس با تابش نور با طول موج تعیین این ماده بر روی دندان خشک و محکم شده و چسبانیده می شوند.

سخن آخر

متاسفانه افرادی که از دندان های زیبا برخوردار نیستند، اعتماد به نفس پایینی دارند. با توجه به روش های متعدد و مختلف به منظور اصلاح طرح لبخند می توان با در نظر دریافت شرایط فرد به انتخاب روش مناسب پرداخت و از لبخندی زیبا و جاودانه در ذهن ها برخوردار شد. ونیر کامپوزیت درمانی است که موجب سفید کردن دندان ها و زیبایی دو چندان آن ها می گردد بدون اینکه هیج تراشی و آسیبی به دندان ها وارد گردد، گاهی اوقات به این روش ارتودنسی فوری نیز گفته می گردد. در روش ونیر کامپوزیت پزشک بایستی از طریق کامپوزیت دندان هایی کاملا مشابه دندان های طبیعی، ولی از جنس کامپوزیت بسازد، بنابراین برای انجام کاری تمیز و زیبا احتیاج به پزشکی با مهارت بالاست.

آیا شما تا به حال از روش ونیر کامپوزیت استفاده کرده اید؟ آیا این روش برای زیبایی دندان ها روش مناسبی است؟ می توانید تجربیات و نظرات خود را در قسمت ارسال نظر با ما و مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 19 تیر 1400 بروزرسانی: 19 تیر 1400 گردآورنده: mescitysport.ir شناسه مطلب: 371

به "ونیر کامپوزیت چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ونیر کامپوزیت چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید