طرز تهیه سالاد والدورف آمریکایی ، فرق والدورف آمریکایی و روسی چیه؟

به گزارش شهر ورزش، سالاد والدورف یه سالاد کلاسیک و خوش عطره که اولین بار تو هتل والدورف نیویورک درست شد، ولی اون قد خوش طعم بود که دیگه جهانی شد. ترکیب ساده ای داره اما هارمونی مزه هاش بی نظیره؛ سیب تازه، کرفس، گردو و کشمش با سس خامه ای یا مایونز ترکیب می شن و یه سالاد سبک، شیرین و ترد درست می کنن. این هم به عنوان پیش غذا عالیه هم کنار غذاهای گوشتی یا حتی به صورت میان وعده سالم می چسبه. طعم میوه ایش با کرمی بودن سسش باعث میشه هر لقمه اش حس خنکی و تازگی بده. در این مقاله از در قراره طرز تهیه سالاد والدورف رو آموزش بدیم.

طرز تهیه سالاد والدورف آمریکایی ، فرق والدورف آمریکایی و روسی چیه؟

طرز تهیه سالاد والدورف در یک نگاه

برای تهیه سالاد والدورف، سیب ها رو خرد و با آبلیمو مزه دار کنین، کرفس رو نازک خرد کنین و گردوها رو کمی تفت بدین تا عطرشون آزاد بشه. بعد کشمش یا انگور رو آماده کنین و سس کرمی رو با مایونز، ماست و آبلیمو درست کنین. همه مواد رو با سس آروم مخلوط کنین و نیم ساعت بذارین تو یخچال تا سرد بشه. در این فاصله کاهوها رو بشورین و خشک کنین، بعد موقع سرو سالاد سرد رو روی کاهو بریزین و با گردو یا انگور تزئین کنین.

برای خوندن مقدار مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه سالاد والدورف ادامه مطلب رو بخونید.

مواد مورد احتیاج برای تهیه سالاد والدورف

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
سیب درختی (قرمز یا سبز)2 عدد میانه
کرفس2 ساقه باریک و برش خورده
مغز گردو2 لیوان فرانسوی دسته دار
کشمش یا انگور بی دانه1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
سس مایونز3 قاشق غذاخوری
ماست چکیده یا خامه2 قاشق غذاخوری
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون1 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه و نمکبه مقدار لازم
کاهو یا برگ سبز سایر سبزیجاتبرای تزیین و سرو سالاد

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه سالاد والدورف: 30 دقیقه

طرز تهیه سالاد والدورف کلاسیک

سالاد والدورف یه سالاد ساده و شیکه که بیشترین کارش تو آماده سازی مواد اولیه است. هرچی مواد تازه تر و برش ها مرتب تر باشن، ظاهر و مزه سالاد هم بهتر درمیاد. حواستون باشه همه مواد باید قبل از مخلوط شدن سرد باشن تا سس حالت کرمی خودش رو حفظ کنه.

مرحله اول: سیب رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه سالاد والدورف، سیب ها رو با آب سرد بشورین تا پوستشون براق بشه، بعد با دستمال تمیز خشک کنین. اگه دوست دارین سالاد رنگی تر بشه، پوست رو نگه دارین؛ ولی اگه لطافت بیشتر می خواین، سیب ها رو پوست بگیرین.

حالا سیب ها رو به قطعات مکعبی تقریباً یه دست خرد کنین تا ظاهر سالاد مرتب باشه. در آخر، آبلیمو تازه رو روش بریزین و کمی زیرورو کنین تا هم مزه دار بشه هم رنگ سیب ها تیره نشه.

شما می تونید آبلیمو رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: کرفس رو خرد کنید

برگ های بالایی کرفس رو جدا کنین و فقط ساقه های تردش رو برای سالاد بردارین. ساقه ها رو زیر آب خنک بشورین و با حوله یا دستمال خشک کنین. بعدش با چاقوی تیز، به صورت حلقه ای نازک یا خلالی باریک خرد کنین تا توی سالاد بافت ترد و کرانچی خوشایندی بده. اگه ساقه ضخیمه، از وسط نصفش کنین بعد خرد کنین.

مرحله سوم: گردو رو آماده کنید

گردوها رو از پوسته جدا کنین و اگه زیاد چرب یا نرم هستن، چند دقیقه تو هوا بذارین تا کمی خشک شن. بعدش با چاقو خرد کنین تا قطعات میانه به دست بیاد. برای خوش عطر شدن و از بین رفتن بوی خامی، می تونین گردوها رو حدود 1 دقیقه تو تابه خشک، با حرارت خیلی ملایم تفت بدین تا رنگش کمی تغییر کنه ولی نسوزه.

شما می تونید مغز گردو رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: کشمش یا انگور رو اضافه کنید

اگه از کشمش استفاده می کنین، بهتره ده دقیقه داخل آب گرم بذارین تا کمی نرم و شفاف بشه، بعد آبش رو بگیرین. انگور بی دونه هم گزینه عالیه؛ فقط حتماً دونه ها رو از وسط نصف کنین تا بافتش توی مخلوط یکنواخت بشه. شیرینی ملایم این بخش طعم ترش سیب و سس رو متعادل می کنه.

مرحله پنجم: سس سالاد رو درست کنید

در ادامه طرز تهیه سالاد والدورف، سس مایونز () و ماست چکیده () یا خامه رو داخل یه کاسه بریزین. نمک، فلفل سیاه و آبلیمو تازه رو اضافه کنین و با همزن دستی یا چنگال کامل مخلوط کنین تا بافتش صاف و کرمی بشه.

اگه دوست دارین، یه قاشق چای خوری روغن زیتون هم بریزین تا سس براق تر و عطری تر بشه. قوام سس باید نه خیلی غلیظ باشه نه خیلی روان؛ طوری که روی مواد بخوابه نه سرریز بشه.

شما می تونید مایونز، ماست چکیده، خامه و نمک، فلفل سیاه رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: مواد سالاد والدورف رو با هم ترکیب کنید

در یه کاسه بزرگ، سیب ها، کرفس، گردو و کشمش (یا انگور) رو بریزین. حالا سس رو روش اضافه کنین و با قاشق چوبی یا پلاستیکی، نه فلزی، آروم مخلوط کنین تا بافت مواد حفظ بشه. باید سس درست بین مواد پخش بشه و همه سطحشون رو بگیره، اما نریزه ته ظرف.

مرحله هفتم: سالاد رو استراحت بدید

روی کاسه سالاد رو با سلفون بپوشونید و حداقل 30 دقیقه تو یخچال تا مزه ها به خورد هم برن و بافت مواد خنک و ترد بمونه. تو این فاصله کاهو یا برگ های سبزو بشورین و با دستمال خشک کنین تا موقع سرو، زیر سالاد آب نندازه.

مرحله آخر: سالاد والدورف رو سرو کنید

برگ های کاهو رو کف ظرف سرو بچینین تا لایه ای سبز و تمیز بسازن. سالاد والدورف سرد رو روش بریزین و سطحش رو صاف کنین. برای تزئین، کمی گردو خردشده یا چند دونه انگور قرمز رو روی سالاد بذارین. بهتره بلافاصله بعد از بیرون آوردن از یخچال سرو بشه تا هم عطرش حفظ بشه هم سیب ها نرم نشن.

روش تهیه سالاد والدورف با مرغ

سالاد والدورف با مرغ، نسخه ای مدرن و کامل تر از سالاد کلاسیک والدورفه که هم خوش عطره و هم به مقدار یه وعده غذایی سبک و مقوی سیرکننده ست. تو این روش، علاوه بر مواد اصلی یعنی سیب، کرفس، گردو و کشمش (یا انگور)، از سینه مرغ پخته یا گریل شده استفاده می شه تا بافت گوشتی و طعم دودی ظریف به ترکیب اضافه بشه.

برای درست کردن این سالاد اول مرغ رو بدون استخوان، با کمی نمک، فلفل و روغن زیتون بپزین یا گریل کنین، بعد بذارین کاملاً سرد بشه و به شکل تکه های مکعبی یا ریش ریش شده خرد کنین. بعد همه مواد سرد شامل سیب خردشده، کرفس نازک، گردوی خردشده و کشمش رو داخل کاسه بریزین، مرغ سرد رو اضافه کنین، و سس کرمی رو که از مخلوط مایونز، ماست چکیده و آبلیمو درست کردین روی مواد بریزین و آروم هم بزنین.

بعد از مخلوط شدن مواد با سس، سالاد رو با سلفون بپوشونین و نیم ساعت تو یخچال بذارین تا سرد بشه و مزه ها جا بیفتن. تو این فاصله کاهوها رو بشورین و خشک کنین، کف ظرف بچینین و سالاد مرغ سرد رو روی اون بریزین. در آخر با کمی گردو، انگور یا برش سیب تزئین کنین تا یه غذای کامل و سبک آماده سرو بشه.

شما می تونید رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

دستور سالاد والدورف روسی

سالاد والدورف روسی درواقع نسخه تلفیقی از سالاد والدورف کلاسیک آمریکایی و سالاد اُلویه روسیه؛ یعنی ترکیبی از سبک غربی و شرقی، با بافت کرمی، موادِ پخته و سس حجیم تر.

در این مدل، علاوه بر مواد اصلی والدورف (سیب، کرفس، گردو و کشمش یا انگور)، معمولاً سیب زمینی پخته، تخم مرغ آب پز، هویج و گاهی نخودفرنگی یا مرغ پخته هم اضافه می کنن. سسش هم سنگین تره؛ چون معمولاً فقط از مایونز غلیظ درست می شه (برخلاف نسخه غربی که ماست یا خامه هم داره). به همین دلیل بافتش متراکم تر و مزه اش گرم تره.

سالاد مثل خودمون چندلایه و پرملا ته، اما وجود سیب خام و کرفس باعث می شه طعمش تردتر و عطرش زنده تر باشه. در واقع، می تونیم بگیم سالاد والدورف روسی یه نسخه زمستونی، مقوی و نسبتاً سنگین تر از والدورف اصلیه.

نکات مهم در طرز تهیه سالاد والدورف خوشمزه

  • سیب ها باید تازه و ترد باشن؛ سیب های نرم یا زیادی شیرین مزه سالاد رو سنگین می کنن و ظاهرش رو خراب می کنن. بهتره از سیب های قرمز و سبز باهم استفاده کنین تا هم رنگ بهتر بشه هم طعم ها متعادل تر.
  • حتماً روی سیب خردشده آبلیمو بزنین تا رنگش تیره و قهوه ای نشه. اگه این مرحله رو حذف کنین ظاهر سالاد بعد از چند دقیقه کهنه به نظر میاد
  • کرفس باید کاملاً خشک باشه قبل از مخلوط شدن، چون آب زیادش باعث شُل شدن و خراب شدن قوام سس می شه.
  • گردو رو قبل از استفاده کمی تفت بدین تا بوی خامش گرفته بشه و طعمش توی سالاد قوی تر ظاهر بشه، ولی مراقب باشین نسوزه که مزه تلخ پیدا می کنه.
  • سس رو با ماست چکیده یا خامه قاطی کنین تا سبک تر و تازگی دارتر بشه. مایونز خالص باعث می شه سالاد چرب و سنگین بشه.
  • موقع مخلوط کردن مواد، از قاشق چوبی یا پلاستیکی استفاده کنین تا رنگ و بافت میوه ها آسیب نبینه و طعم فلز وارد سس نشه
  • سالاد باید حتماً قبل از سرو حداقل نیم ساعت تو یخچال بمونه تا مزه ها به خورد هم برن و بافت سرد و تردش حفظ بشه.
  • موقع سرو، سالاد رو روی برگ های خشک و تمیز کاهو بچینین تا هم ظاهرش شیک تر بشه هم رطوبت اضافی جذب بشه و ته ظرف آب نیفته.
  • مقدار سس نباید زیاد باشه، فقط باید سطح مواد رو بپوشونه نه اینکه ته ظرف جمع بشه، سالاد والدورف ترد و سبک درست میشه نه مثل سالادهای خامه ای غلیظ.
  • برترین زمان سرو این سالاد قبل از غذا یا در کنار غذاهای گوشتیه، چون طعم میوه ای و کرمی اش باعث تعادل مزه ها و تازه شدن کام می شه.
  • سیب ها رو با پوست خرد کنین تا رنگ سالاد طبیعی تر و خوش ترکیب تر بشه، پوست سیب هم فیبر بیشتری داره و ظاهر تردی میده.
  • برای مجذوب کننده تر شدن طعم، می تونین به جای کشمش، از تکه های انگور دانه دار یا بدون دانه استفاده کنین که حس تازه تری به سالاد میده.
  • گردو رو خرد خیلی ریز نکنین، چون تکه های بزرگ تر موقع خوردن بافت ترد سیب و کرفس رو بهتر متعادل می کنن.
  • اگه می خواین سالاد مدت بیشتری داخل یخچال بمونه، سس رو جدا درست کنین و موقع سرو اضافه کنین تا سیب ها آب نندازن.
  • برای خوش طعمی بیشتر، چند قطره روغن زیتون به سس اضافه کنین تا رنگش براق تر و مزه اش ملایم تر بشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن سالاد والدورف

چرا باید سیب رو با آبلیمو قاطی کرد؟

آبلیمو باعث میشه سیب زود اکسید نشه و رنگش تیره نشه، علاوه بر اون یه طعم ملایم ترش به سالاد میده که مزه سس رو خوش تعادل تر می کنه.

چه نوع سیبی برای سالاد والدورف بهتره؟

ترکیب سیب قرمز و سبز برترین گزینه ست، چون قرمز شیرینی داره و سبز کمی ترش مزه ست، این دوتا کنار هم مزه سالاد رو زنده و متعادل می کنن.

آیا می تونم گردو رو در سالاد والدورف، به صورت خام استفاده کنم؟

میشه ولی بهتره چند دقیقه تفتش بدین تا بوی خامش گرفته بشه و عطرش توی سالاد پخش بشه، فقط مراقب باشین نسوزه چون تلخ میشه.

اگه سس بیش از حد غلیظ شد، چطور درستش کنم؟

کافیه یه قاشق ماست یا کمی آبلیمو اضافه کنین و هم بزنین تا قوامش سبک تر بشه، این طوری مواد راحت تر با هم مخلوط می شن.

می تونم سالاد والدورف رو از قبل درست کنم؟

بله ولی بهتره سس رو جدا نگه دارین و موقع سرو اضافه کنین تا سیب و کرفس ترد بمونن و سالاد آب نندازه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 23 مهر 1404 بروزرسانی: 23 مهر 1404 گردآورنده: mescitysport.ir شناسه مطلب: 1132

به "طرز تهیه سالاد والدورف آمریکایی ، فرق والدورف آمریکایی و روسی چیه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سالاد والدورف آمریکایی ، فرق والدورف آمریکایی و روسی چیه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید