غذا های دریایی چه مزیت هایی برای انسان، زمین و اقتصاد دارند؟
به گزارش شهر ورزش، استفاده از غذا های دریایی نه تنها می تواند به بهبود سلامت و کاهش سوء تغذیه منتهی گردد؛ بلکه روی تغییرات اقلیمی و اقتصاد جهانی هم تاثیر دارد.
پژوهشگران به تازگی اعلام نموده اند که استفاده از منابع غذایی منشاء گرفته از اقیانوس ها یا آب های شیرین (غذا های دریایی) می تواند تاثیرات چشمگیری روی مسائل مهم دنیای مثل سوء تغذیه، بیماری ها و تغییرات اقلیمی داشته باشد.
غذا های دریایی چه مزیت هایی برای انسان، زمین و اقتصاد دارند؟
گزارش نو از سوی مجموعه ارزیابی غذای آبی منتشر شده است؛ نهادی با بیش از 100 دانشمند از سراسر دنیا، که روی حوزه غذا های دریایی جهت سنجش و توسعه سیستم های غذایی سالم، پایدار و متساوی تمرکز دارد. غذا های دریایی از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند و حدود 2200 گونه قابل صید در کنار 600 گونه قابل پرورش را شامل می شوند. این منابع معمولاً ارزش غذایی بالاتری دارند و غنی از مواد مغذی هستند. بعلاوه استفاده از آن ها به فراوری کمتر گاز های گلخانه ای منتهی می گردد و تاثیر کمتری روی آب و خاک در مقایسه با گوشت بدست آمده از گونه های پرورش یافته در خشکی دارند.
غذا های دریایی
با این حال دانشمندان معتقد هستند که دولت ها، اهمیت غذا های دریایی را نادیده گرفته اند و به میزان کافی نسبت به آن ها، توجه ندارند. مطالعه آن ها نشان می دهد که چنین منابعی غنی از مواد مغذی، مخصوصاً ویتامین ب-12 و امگا-3 هستند؛ درحالی که در مناطقی از آفریقا و آمریکای شمالی، فقر شدیدی از لحاظ وجود این مواد در تغذیه مردم وجود دارد. گروه های حساس مثل بچه ها، افراد سالخورده و زنان باردار می توانند از منابع گفته شده جهت تامین چنین موادی بهره ببرند.
از دیگر نتایج مصرف مواد غذایی بدست آمده از اقیانوس ها و آب های شیرین می توان به بهبود سلامت در مقایسه با مصرف گوشت قرمز اشاره نمود. تحقیقات متعددی، نشان داده اند که گوشت قرمز می تواند زمینه ساز بروز بیماری های قلبی - عروقی باشد؛ درحالی که مصرف منابع دریایی احتمال بروز چنین بیماری هایی را کاهش می دهد. این مورد می تواند از اهمیت بالایی در بعضی کشور ها مثل چین، آرژانتین، برزیل، ایالات متحده و کشور های اروپای شرقی برخوردار باشد که سرانه مصرف گوشت قرمز، مخصوصاً به شکل فرآوری شده در آن ها بسیار بالا است.
غذا های دریایی
شایان ذکر است که مصرف غذا های دریایی به وسیله انسان، تاثیر منفی کمتری روی محیط زیست در مقایسه گوشت گونه های پرورش یافته در خشکی، می گذارد. سیستم های پرورش دریایی نیازمند غذادهی مثل میگو و سالمون در اغلب موارد از لحاظ فراوری گاز های گلخانه ای، عملکردی مشابه یا بهینه تر در مقایسه با پرورش ماکیان دارند؛ درحالی که ارزش غذایی بالاتری دارند. درحال حاضر پرورش طیور به عنوان سازگارترین گزینه برای فراوری گوشت در خشکی شناخته می گردد و پرورش آبزیان می تواند به جایگزین مناسبی برای آن تبدیل گردد.
در نهایت باید اشاره نمود که تامین غذا های دریایی می تواند فرصت های شغلی متعددی را پدید آورد و به اقتصاد یاری چشمگیری کند. البته شرکت های بزرگ در زمینه صادرات دنیای آبزیان حرف اول را می زنند و معمولاً موجب ایجاد نابرابری در توزیع عایدی ها می شوند. همین مسئله کسب و کار های کوچک تر را تهدید می نماید؛ اما دولت ها می توانند با وضع قوانین منصفانه از بروز چنین شرایطی جلوگیری به عمل آورند. البته تیم تحقیقاتی اذعان دارد که شرایط برای همه کشور ها یکسان نخواهد بود و بعضی بیشتر از دیگران در این زمینه سود خواهند کرد.
منبع: دیجیاتو
منبع: فرادید