چرا آسمان آبی است؟ آیا واقعا این رنگ است؟

به گزارش شهر ورزش، شاید شما هم این مثال به گوشتان خورده باشد که هر کجای جهان که بروید باز هم آسمان آبی است. اما تا به حال به این موضوع فکر نموده اید که این رنگ آبی از کجا می آید؟ یا اینکه آیا واقعا آبی است یا ما آن را به رنگ آبی می بینیم؟ سوال های دیگری هم ممکن است در این زمینه وجود داشته باشید، از همین رو خبرنگاران در پی دلیل رنگ آسمان رفته تا ببیند واقعا چرا آسمان آبی است؟ با ما در این مطلب همراه باشید.

چرا آسمان آبی است؟ آیا واقعا این رنگ است؟

برای رزرو آنلاین بلیط هواپیما اینجا را کلیک کنید

رنگ آسمان در حقیقت بی رنگ است ولی ما آن را به علت مولکول های نوری که درون جو منتشر می شوند آبی می بینیم. البته علت علمی و منطقی پشت این واقعه است که معروف به پدیده انتشار نور است، رنگ آبی با طول موج کوتاه بیشتر از رنگ قرمز در آسمان منتشر می گردد، بنابراین چشم ما نور آبی را بیشتر و بهتر تشخیص داده و آسمان را از ازل تا تا به امروز آبی مشاهده نموده است.

اما اگر دقیق تر بخواهیم این پدیده را آنالیز کنیم به این صورت است که:

رنگ آبی آسمان ناشی از برهم کنش نور با مولکول های گازی که در جو زمین وجود دارند ایجاد می گردد. به این فرایند، پراکندگی نور گفته می گردد. رایج ترین تئوری مورد قبول که رنگ آبی آسمان را شرح می دهد، پراکندگی نور به وسیله اتمسفر است. اتمسفر حاوی گازها و ذراتی می باشد که با ذرات سبک دیگر برخورد می نماید و در جهت ها و شدت های مختلف پراکنده می گردد. نور از طیف هفت رنگ مختلف تشکیل شده است. این رنگ ها عبارت هستند از قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی و بنفش؛ که ذرات موجود در آنها به صورت ناهموار پراکنده شده اند. نور آبی در طول موج های(طول موج فاصله بین دو نقطه هم فاز یا به عبارتی فاصله ای که بین دو قله موج ها وجود دارد.) کوتاه تر حرکت می نماید و در هنگام گذر نور خورشید از هوا، بیشتر از رنگ های دیگر پراکنده می گردد. بعلاوه، رنگ آبی نسبت به دیگر رنگ ها مانند قرمز، دارای فرکانس بالاتری می باشد و بیشتر پراکنده می گردد. بنابر همین اصل ما آسمان را به رنگ آبی مشاهده می کنیم.

نور آبی طول موج کمتری نسبت به قرمز دارد، به همین علت بیشتر از نور قرمز در جو پراکنده می گردد، طبق تخمین هایی که زده شده به وسیله یکی از دانشمندان علم فیزیک به نام لرد ریلی نور آبی 10 برابر سریع از نور قرمز در هوا پراکنده می گردد.

چرا آسمان برخی وقت ها قرمز می گردد؟

گاهی وقت ها دیده اید که در اوایل صبح و یا هنگام غروب رنگ آسمان قرمز است، اما علت این اتفاق چیست؟ هر چه خورشید در آسمان پایین تر می رود، نور می بایست از هوای بیشتری عبور کند و به همین علت نورها طول موج بلندتری را ساطع می نمایند و سبب می شوند که موج نور قرمز پر رنگ تر به نظر بیاید؛ چرا که نور آبی به علت طول موج کمتری که دارد در فاصله دورتری واقع شده است و قبل از این که چشم ما بتواند آنها ببیند در هوا پراکنده می گردد.

ضروری است بدانید که چشم های ما جهت درک طول موج های مختلف عملکرد متفاوتی نیز دارد. گیرنده های آبی در چشم انسان حساس تر از گیرنده های قرمز هستند و همین موضوع علتی است که ما رنگ آبی را سریع تر تشخیص دهیم.

منبع: الی گشت
انتشار: 10 آذر 1403 بروزرسانی: 10 آذر 1403 گردآورنده: mescitysport.ir شناسه مطلب: 1054

به "چرا آسمان آبی است؟ آیا واقعا این رنگ است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا آسمان آبی است؟ آیا واقعا این رنگ است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید