4 نکته برای متعادل نگه داشتن دمای بدن در تابستان

به گزارش شهر ورزش، دمای بدن با قرار گرفتن در معرض گرما بالاتر می رود و این اتفاق معمولاً زمانی رخ می دهد که بدن به مقدار کافی قادر به خنک کردن خود و حفظ دما در محدوده نرمال (36.5 تا 37.5 درجه سانتیگراد) نیست. هرچند بدن به طور طبیعی راهکاری برای این مشکل دارد و آن هم تعریق است، اما در بعضی موارد عرق کردن کافی نیست و باید به طور جدی به فکر این معضل بود.

4 نکته برای متعادل نگه داشتن دمای بدن در تابستان

تابستان برای عده ای برترین زمان از سال است، چرا که می توانند به تفریحات بیشتری بپردازند و از این فصل لذت ببرند. اما در مقابل، عده ای هم هستند که تابستان و گرما برایشان هیجان و لذتی ندارد. واکنش افراد به تابستان، به ساختار بدنی آن ها بستگی دارد. صرف نظر از شرایط بدنی هر افراد، اگر مراقب گرما نباشیم، گرما آسیب های جدی به بدن وارد می نماید؛ گرمازدگی، تعریق بیش از حد، جوش زدن، تحریک پذیری، مسائل گوارشی، سردرد، سوزش سر دل و بی خوابی از جمله این آسیب ها هستند.

برای مبارزه با اثرات منفی تابستان و خنک و متعادل ماندن دمای بدن، سعی کنید نکاتی که در ادامه ذکر می گردد را مورد توجه قرار دهید، به خصوص در زمان هایی که احساس می کنید دمای بدنتان بالاست.

1. از یخ برای خنک کردن نوشیدنی استفاده نکنید

خنک کردن نوشیدنی ها با یخ برای کاهش دمای بدن و رهایی از گرما، چندان کار درستی نیست. یخ فقط برای یک لحظه کوتاه احساس رضایت را در شما ایجاد می نماید، اما از طرف دیگر می تواند باعث هضم کندتر و نفخ گردد.

برای متعادل ساختن دمای بدن بهتر است از آب نارگیل، چای سبز، دمنوش نعناع و لیمو و حتی یک لیوان آب با دمای معمولی بهره ببرید.

2. خوراکی هایی با طبع سرد و خنک بخورید

غذا هایی با طبع خنک یا سرد توانایی برطرف عطش، کاهش سموم و آبرسانی بدن را دارند، که دقیقا همان چیزی است که در تابستان به آن احتیاج داریم. میوه ها و سبزیجات پر از آب، مانند خربزه، کرفس، خیار و کاهو، می توانند به بدن یاری نمایند تا دمای متعادل خود را حفظ نموده و با گرما مبارزه کند.

برای خنک ماندن در تابستان می توانید از میوه هایی مانند: سیب، موز، توت ها، طالبی، کیوی، لیمو، گلابی، آلو، هندوانه و سبزیجاتی همانند: هویج، گل کلم، کرفس، کلم بروکلی، ذرت، خیار، کاهو، تربچه، اسفناج، کدو، گوجه فرنگی و قارچ سفید بهره ببرید.

3. از مصرف مواد غذایی با طبع گرم خودداری کنید

ادویه هایی با طبع گرم مانند فلفل، زنجبیل، دارچین و پودر سیر، گردش خون و گرما را در بدن افزایش می دهند. این مواد برای زمستان عالی هستند، اما در تابستان گزینه مناسبی نیستند. غذا های تند بر دمای بدن می افزایند و سبب احساس گرما می شوند.

از دیگر مواد غذایی با طبع گرم می توان به گیلاس، آناناس، هلو، پیازچه، تره فرنگی، پیاز و بعلاوه گوشت هایی مانند گوشت گاو و مرغ اشاه کرد.

4. آب زیاد بنوشید

علاوه بر خوردن غذا های پر از آب، نوشیدن آب نیز لازم است. بهتر است در طی این فصل یک بطری آب همراه داشته باشید و با نوشیدن آن بدنتان را هیدراته نگه دراید.

منبع: فرارو
انتشار: 1 مرداد 1402 بروزرسانی: 1 مرداد 1402 گردآورنده: mescitysport.ir شناسه مطلب: 954

به "4 نکته برای متعادل نگه داشتن دمای بدن در تابستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 نکته برای متعادل نگه داشتن دمای بدن در تابستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید