کوکی شکلاتی بدون آرد را چطور درست کنیم که وا نره و سفت نشه؟
به گزارش شهر ورزش، کوکی شکلاتی بدون آرد یک مدل کوکی فوری است که به دلیل عدم استفاده از آرد در تهیه آن، احتیاج به درست کردن خمیر ندارد و به همین دلیل می توانید آن را به سرعت و در مدت زمان کوتاهی در خانه تهیه کنید. این کوکی بعلاوه نسبت به دیگر کالری پائین تری نیز دارد. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه کوکی شکلاتی بدون آرد در فر و در تابه می پردازیم و نکات مهم در تهیه آن را نیز با شما در میان خواهیم گذاشت.

طرز تهیه کوکی شکلاتی بدون آرد در یک نگاه
برای تهیه کوکی شکلاتی بدون آرد، ابتدا باید پودر قند، پودر کاکائو و نمک را با هم مخلوط کنید و یک بار از الک رد کنید. تخم مرغ را در یک ظرف جداگانه بشکنید و زرده و سفیده آن را از هم جدا کنید. سفیده را با همزن هم بزنید تا جایی که پف نموده و بافت فوم مانند پیدا کند و از ظرف بیرون نریزد.
وانیل را به همراه ترکیب پودر کاکائو و پودر قند به تخم مرغ همزده اضافه کنید و مجددا هم بزنید. در پایان شکلات چیپسی را با مایه کوکی مخلوط کنید.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. یک قاشق غذاخوری از مواد کوکی را روی آن بریزید و پهن کنید. این عمل را تا تمام شدن کل مایه کوکی ادامه دهید. سینی فر حاوی کوکی را در فری که از قبل گرم کردید قرار دهید. حدود ده دقیقه زمان بدهید تا کوکی بپزد و روی آن طلایی گردد. سپس کوکی ها را از فر بیرون بیاورید و بعد از سرد شدن از کاغذ روغنی جدا کنید.
برای خواندن جزئیات، مواد لازم و مراحل کامل طرز تهیه کوکی شکلاتی بدون آرد به ادامه مطلب مراجعه کنید.
مواد لازم برای تهیه کوکی شکلاتی بدون آرد
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
پودر قند | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
پودر کاکائو | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
سفیده تخم مرغ | 2 عدد |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
چیپس شکلاتی | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | 1/8 قاشق چای خوری |
چای و دمنوش یا قهوه | برای سرو با کوکی بدون آرد |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان پخت کوکی شکلاتی بدون آرد: 10 دقیقه
مراحل طرز تهیه کوکی شکلاتی بدون آرد در فر
کوکی شکلاتی بدون آرد را در مدت زمان کوتاه تهیه کنید و به عنوان یک میان وعده خوشمزه به همراه چای، دمنوش یا قهوه سرو کنید.
مرحله اول: پودر قند، پودر کاکائو و نمک را مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کوکی شکلاتی بدون آرد، پودر قند ()، پودر کاکائو و نمک را یک ظرف گود مناسب بریزید و با هم به خوبی هم بزنید تا به شکل یکدست ترکیب شوند. این ترکیب را الک کنید تا ذرات درشت آن پشت الک باقی بمانند.
برای تهیه پودر قند، پودر کاکائو و نمک به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: سفیده تخم مرغ را هم بزنید
دو عدد تخم مرغ را بشکنید و زرده و سفیده آن را از هم جدا کنید. سفیده تخم مرغ را در یک ظرف گود مناسب بریزید و با همزن برقی آن را بزنید تا جایی که سفیده تخم مرغ پف کند و شکل فوم مانند به خودش بگیرد و وقتی کاسه را خم کردید از آن بیرون نریزد.
برای تهیه تخم مرغ به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: وانیل و ترکیب پودر کاکائو و پودر قند را اضافه کنید
در ادامه، میزانی وانیل نیز به سفیده تخم مرغ هم زده شده اضافه کنید. ترکیب پودر کاکائو، پودر قند و نمک را که در مرحله قبل آماده کردید نیز به سفیده تخم مرغ اضافه کنید. این ترکیب را مجددا با دور کند همزن هم بزنید تا به شکل یکدست ترکیب شوند.
برای تهیه وانیل به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: شکلات چیپسی را به مایه کوکی اضافه کنید
شکلات چیپسی را نیز به ترکیب سفیده تخم مرغ با بقیه مواد اضافه کنید. شکلات های چیپسی را در مایه کوکی بریزید و با لیسک هم بزنید تا شکلات ها در مواد کوکی پخش شوند. احتیاجی به هم زدن زیاد نیست چون باعث می گردد کوکی بعد از پخت خشک و سفت گردد. همین که شکلات ها به طور یکدست در مایه کوکی باشند، کافی است.
مرحله پنجم: مایه کوکی شکلاتی بدون آرد را قالب بزنید
یک کاغذ روغنی روی سینی فر قرار دهید. با یک قالب اسکوپ بستنی یا یک قاشق از مایه شیرینی کوکی شکلاتی بدون آرد بردارید و روی کاغذ روغنی بچینید. با ته قاشق کمی کوکی ها را فشار دهید تا پهن شوند.
مرحله ششم: کوکی شکلاتی بدون آرد را بپزید
کوکی شکلاتی بدون آرد را که در سینی فر چیدید، باید در فر قرار دهید. فقط پیش از آن فر را گرم کنید. سپس سینی حاوی کوکی را در طبقه وسط فر قرار دهید و صبر کنید تا کوکی ها پخته شوند. مدت 8 تا 10 دقیقه زمان برای پخت شیرینی کوکی شکلاتی کافی است. وقتی روی کوکی ها طلایی و کمی تیره شد سینی را از فر خارج کنید.
مرحله آخر: کوکی شکلاتی را سرو کنید
بعد از آنکه کوکی ها پخته شد آنها را از فر بیرون بیاورید. صبر کنید تا کوکی ها کمی سرد شوند. سپس کوکی شکلاتی بدون آرد را از کاغذ روغنی جدا کنید. این کوکی را در یک ظرف در بسته نگه دارید و آن را با چای، دمنوش و قهوه سرو کنید.
انواع چای، دمنوش و قهوه را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
روش تهیه کوکی شکلاتی بدون آرد در تابه
می توانید کوکی بدون آرد را به جای فر، در تابه بپزید. برای این کار، مایه کوکی را مانند روش بالا آماده کنید. یک تابه دو طرفه را روی حرارت بگذارید و درب تابه را ببندید. 20 دقیقه زمان بدهید تا دمای داخل تابه بالا برود و گرم گردد. کوکی ها را جداگانه با قاشق یا اسکوپ بستنی قالب بزنید و روی کاغذ روغنی بچینید.
بعد از گرم شدن تابه، درب تابه را باز کنید و کاغذ روغنی که روی آن، کوکی ها را چیده اید، در تابه بگذارید. درب تابه را ببندید. شعله زیر تابه را کم کنید یا شعله پخش کن بگذارید. به مدت 15 دقیقه صبر کنید و بعد درب تابه را باز کنید.
بعد از آنکه از پختن کوکی ها مطمئن شدید، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید سرد شوند. بعد کوکی های بدون روغن را از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف مناسب سرو و نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه کوکی شکلاتی بدون آرد کافی شاپی
- شیرینی کوکی به طور کلی یک شیرینی خانگی ساده و زود پز است. شما به راحتی می توانید این شیرینی را به عنوان یک شیرینی خانگی فانتزی عید و شب یلدا و نیز برای دوره عصرانه و دورهمی های محبت آمیز و حتی مهمان هایی رسمی درست کنید.
- به جای شکلات چیپسی، می توانید از شکلات تخته ای تلخ یا شیری بهره ببرید و آن را خرد نموده و در مایه کوکی بریزید.
- در مقدار نمکی که استفاده می کنید دقت کنید تا کوکی شور نگردد. نمک فقط برای متعادل کردن طعم ها در طرز تهیه کوکی شکلاتی بدون آرد به کار می رود.
- تخم مرغ ها را حداقل به مدت پنج دقیقه هم بزنید تا هنگام پخت بوی زهم نگیرند.
- وقتی اطراف کوکی ها و قسمت زیر آن، طلایی متمایل به قهوه ای شد، نشانه پختن کوکی ها است و می توانید آنها را از فر یا تابه بیرون بیاورید.
- کوکی بدون آرد یا هر مدل کوکی دیگری را حتما در یک ظرف در بسته نگهداری کنید به طوری که هوا به درون آن نفوذ نکند. این کار به خشک نشدن کوکی یاری زیادی می نماید.
- مایه کوکی را با فاصله از هم در سینی فر بچینید. چون بعد از پخت، کوکی ها حجیم می شوند و اگر نزدیک هم باشند ممکن است بهم بچسبند.
- بعلاوه بهتر است کوکی را در محیطی خنک مانند یخچال نگهداری کنید.
- به طور کلی مایه کوکی را زیاد هم نزنید تا کوکی شکلاتی بدون آرد سفت نگردد.
- اگر زمان دهید تا کوکی سرد گردد و بعد اقدام به جدا کردن آن از کاغذ روغنی کنید، به سادگی این اتفاق می افتد. در غیر این صورت کوکی داغ به کاغذ روغنی می چسبد و قسمت هایی از آن جدا نمی گردد.
- همواره 15 دقیقه قبل از قرار دادن شیرینی ها در فر، آن را روشن کنید تا محیط فر کاملا آماده باشد. اگر موقع قرار دادن سینی در فر، داخل فر سرد باشد کوکی ها وا می روند.
- در صورت تمایل می توانید کمی شکلات آب شده را هم روی کوکی ها بریزید تا کوکی بدون آرد شما ظاهر مجلسی تر پیدا کند.
فوت و فن های خوشمزه شدن کوکی شکلاتی بدون آرد در خانه
اگر کوکی به تابه چسبید چه کنیم؟
حتما داخل تابه کاغذ روغنی بگذارید تا کوکی ها به کف تابه نچسبد؛ اما اگر داخل تابه، کاغذ روغنی نگذاشته اید و کوکی ها به تابه چسبیدند، برای جدا کردن کوکی ها، تابه را به مدت 30 ثانیه در فر گرم شده بگذارید. گرمای فر باعث جدا شدن کوکی ها از کف تابه می گردد.
چرا کوکی سفت و خشک می گردد؟
از جمله دلایل اصلی سفت و خشک شدن کوکی هم زدن بیش از حد مایه کوکی است. هم زدن بیش از میزان مایه کوکی موجب روغن انداختن آن می گردد و بافت کوکی در هنگام پختن کاملا خشک و سفت می گردد.
در طرز تهیه کوکی شکلاتی بدون آرد آیا می توان شکر را جایگزین پودر قند کرد؟
بهتر است شکر را جایگزین پودر قند در تهیه کوکی شکلاتی بدون آرد نکنید. شکر دانه های درشتی دارد و در کوکی معین می گردد.
چرا کوکی بدون آرد سفت می گردد؟
به دلایل زیر ممکن است کوکی بدون آرد سفت گردد:
- نسبت مواد را به درستی رعایت ننموده باشید.
- کوکی ها زیادی پخته و خشک شده اند.
- کوکی را در شرایط مناسبی نگهداری نکردید.
چرا کوکی وا میره؟
دقت کنید که اگر مایه کوکی بدون آرد یا هر نوع کوکی دیگری را بیش از میزان هم بزنید یا در صورتی که فر را کاملا گرم نکنید، کوکی شما وا می رود.
منبع: افق کوروش